Εισαγωγή στις Υπερτροφές

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ Η διατροφική τους αξία είναι πολύ μεγαλύτερη των υπολοίπων τροφών ενώ μικρή ποσότητά τους επαρκεί για τον εφοδιασμό του οργανισμού μας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι κατανάλωση υπερτροφών προάγει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ μειώνει το αίσθημα κόπωσης προσδίδοντας μεγαλύτερη αντοχή και ενέργεια. Βοηθάει στην δέσμευση των ελεύθερων ριζών που είναι κύρια πηγή γήρανσης,τονώνει με φυσικό τρόπο και ομαλοποιεί την λειτουργία πολλών ζωτικών οργάνων.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

Δίκταμος
Τσάι του βουνού:
Μαστίχα Χίου:
Κρόκος Κοζάνης:
Ρόδι: Βοηθά στην υπέρταση και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιά και καρκίνο.
Μήλο:
αμύγδαλα
Βατόμουρα γκόντζι (goji):
Ιπποφαές:
Κομπούχα:
Νατό:
Νόνι:
Σιταρόχορτο:
Σπόροι Τσία (Chia)
Χλωρέλα:
Αλόη:
Σπιρουλίνα
Κινόα




Λιγα λόγια για την ιστορία

Από την αρχαιότητα υπάρχουν ισχυρισμοί για τη σύνδεση της διατροφής με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Οι διατροφικές ανάγκες ενός αθλητή για παράδειγμα, στην αρχαία Ελλάδα[2] ήταν πολύ μεγάλες εξαιτίας του πολύ δύσκολου τρόπου ζωής και της συνεχούς προπόνησης. Στη διατροφή του περιλαμβάνονταν κρεμμύδια και σκόρδα, πίτες φτιαγμένες με αλεύρι, κριθάρι και μία ενεργειακή μπάρα που ονομαζόταν σήσαμις κι ήταν φτιαγμένη από μέλι και σουσάμι κάτι σαν το σημερινό παστέλι. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούσαν αντοχή και αποκατάσταση του οργανισμού μετά από προπονητικές και αγωνιστικές επιβαρύνσεις. Με το πέρασμα των χρόνων ανακαλύφτηκε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά προσφέρουν πολύ περισσότερα συστατικά εκτός από υδατάνθρακες.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ

Δευτέρα - Σάββατο:
8:00 - 19:00